Utolsó frissítés: 2008.10.02.
Lezárult a Túzok LIFE program
2008. szeptember 26-án tartották meg a Kiskunsági Nemzeti parkban a Túzok LIFEprogram záró sajtóeseményét. Az alkalomra készített háttéranyagot az alábbiakban olvashatják.
>>

Végéhez érkezik a Túzok LIFE program
A több éves munka után, most egy sajtóeseménnyel zárják a Túzok LIFE programot a résztvevõ munkatársak. Az esemény tervét itt szeretnénk bemutatni, a késõbbiekben még írunk az eseményrõl.
>>

Nyár a túzoklakta területen – július (Lóránt Miklós beszámolója)
Ebben az idõszakban jellemzõen kisfiókás korú, illetve nagyobb fiókákkal mozognak a tojók. Még mindig veszélyesek a mezõgazdasági munkák, mert sok fióka lelapul a veszély közeledtével, míg a tojó elmenekül.
>>



Hírek

Fotókiállítás a Virágh Kúriában
2007.03.09.

Bõdi Szabolcs, Kunszentmiklós polgármestere, és Kállay György a Kiskunsági Nemzeti Park igazgatója nyitja meg 2007. március 9-én, pénteken, 10 órakor a LIFE Túzokvédelmi Program fotókiállítását a kunszentmiklósi Virágh Kúriában.

Aki szeretne többet megtudni a puszták különleges madaráról, az április végéig ezen a helyszínen megtekintheti a túzok életét és védelmét bemutató kiállítást.

Magyarországon a Kiskunságban, egészen pontosan Kunszentmiklós környékén él a legnagyobb túzokállomány. Megõrzése a helyiek támogató segítsége nélkül lehetetlen volna. A túzokvédelmi szakemberek ezért bíznak abban, hogy mindazok, akik a kiállítás képein keresztül megismerkednek ezzel a félénk, ám impozáns madárral, büszkén és örömmel támogatják majd védelmét lakóhelyük környékén.