Utolsó frissítés: 2008.10.02.
Lezárult a Túzok LIFE program
2008. szeptember 26-án tartották meg a Kiskunsági Nemzeti parkban a Túzok LIFEprogram záró sajtóeseményét. Az alkalomra készített háttéranyagot az alábbiakban olvashatják.
>>

Végéhez érkezik a Túzok LIFE program
A több éves munka után, most egy sajtóeseménnyel zárják a Túzok LIFE programot a résztvevő munkatársak. Az esemény tervét itt szeretnénk bemutatni, a későbbiekben még írunk az eseményről.
>>

Nyár a túzoklakta területen – július (Lóránt Miklós beszámolója)
Ebben az időszakban jellemzően kisfiókás korú, illetve nagyobb fiókákkal mozognak a tojók. Még mindig veszélyesek a mezőgazdasági munkák, mert sok fióka lelapul a veszély közeledtével, míg a tojó elmenekül.
>>Hírek

Telelő helyek - repce mezők
2007.09.26.

A Túzokok az őszi időben már egyre nagyobb csapatokat alkotva keresik a telelésre megfelelő terepet. A tradícionális telelő helyeken olyan területeket keresnek, ahol nő a repce, s ahol majd a telet tölthetik, hiszen ez a legfőbb táplálékuk.

A szakemberek a következő hetekben a madarak helyváltoztatásait követik figyelemmel és feltérképezik az esetleges téli telelőhelyeket, hogy szükség esetén a havat majd eltakaríthassák a repcemezőkről.