Utolsó frissítés: 2008.10.02.
Lezárult a Túzok LIFE program
2008. szeptember 26-án tartották meg a Kiskunsági Nemzeti parkban a Túzok LIFEprogram záró sajtóeseményét. Az alkalomra készített háttéranyagot az alábbiakban olvashatják.
>>

Végéhez érkezik a Túzok LIFE program
A több éves munka után, most egy sajtóeseménnyel zárják a Túzok LIFE programot a résztvevő munkatársak. Az esemény tervét itt szeretnénk bemutatni, a későbbiekben még írunk az eseményről.
>>

Nyár a túzoklakta területen – július (Lóránt Miklós beszámolója)
Ebben az időszakban jellemzően kisfiókás korú, illetve nagyobb fiókákkal mozognak a tojók. Még mindig veszélyesek a mezőgazdasági munkák, mert sok fióka lelapul a veszély közeledtével, míg a tojó elmenekül.
>>Hírek

Havazott a túzok területen
2008.01.10.

A fotókon a LIFE forrásból vett hómaró dolgozik.

Január első hetében a nagy mennyiségű hó miatt területtisztításra volt szolt szükség a Kiskunságban.

Érdekesség, hogy ezen a déli területen 15-25 cm hó esett, míg tőle keletre és nyugatra nem volt komoly havazás.

Összesen 7 területen egy-egy túzokos régióban 2-3 különböző repcetáblán takarítottuk le a havat elérhetővé téve a leveleket a madarak számára, erre azért van szükség, hogy legyen alternatív táplálkozó helyük ha valami megzavarná őket.
A kritikus időszak megközelítően 1 hétig tartott, az olvadás megoldotta a problémát és szerencsére nem mozdultak el a madarak.
A melegebb napok beköszöntével a madarak már a dürgőhelyeket látogatják, gyakori a kakasok közti verekedés, érezhetően közelít a tavasz, reméljük komolyabb hóakadály nem lesz már az idei télen.

(Információ: Lóránt Miklós)