Utolsó frissítés: 2008.10.02.
Lezárult a Túzok LIFE program
2008. szeptember 26-án tartották meg a Kiskunsági Nemzeti parkban a Túzok LIFEprogram záró sajtóeseményét. Az alkalomra készített háttéranyagot az alábbiakban olvashatják.
>>

Végéhez érkezik a Túzok LIFE program
A több éves munka után, most egy sajtóeseménnyel zárják a Túzok LIFE programot a résztvevő munkatársak. Az esemény tervét itt szeretnénk bemutatni, a későbbiekben még írunk az eseményről.
>>

Nyár a túzoklakta területen – július (Lóránt Miklós beszámolója)
Ebben az időszakban jellemzően kisfiókás korú, illetve nagyobb fiókákkal mozognak a tojók. Még mindig veszélyesek a mezőgazdasági munkák, mert sok fióka lelapul a veszély közeledtével, míg a tojó elmenekül.
>>Hírek

Tavasz a túzoklakta földeken
2008.03.10.

A tavaszi időszak a túzokok életének egyik legszínesebb része. Ekkor van a látványos dürgés, a költés; és ez a terepi munkatársak számára is mozgalmas időszakot jelent.

A túzokok nászidőszaka február végén elkezdődik és május végéig is eltarthat. A legintenzívebb időszak a március és az április. Ezt követően április elején lerakják féltett tojásaikat és május közepén, már kikel a csibék zöme. Ez a hármas periódus meghatározott az időjárás és napsütéses órák száma szerint, így az egyes területek között eltérések szoktak lenni.
Ezekben a hónapokban is jelentős túzokvédelmi tevékenységek folynak, úgy mint fészekfelderítés, védőzóna kijelölés és kialakítás, fészekellenőrzés, tojásmentés vagy csibementés (ha kell), tájékoztatás. Ugyanígy önkéntes munkára is szükség lehet, ilyenkor a fészekfelderítésben, ellenőrzésben vállalhatnának szerepet az önként jelentkezők.
Várjuk mindazok jelentkezését, akik szívesen vennének részt a munkában!