Utolsó frissítés: 2008.10.02.
Lezárult a Túzok LIFE program
2008. szeptember 26-án tartották meg a Kiskunsági Nemzeti parkban a Túzok LIFEprogram záró sajtóeseményét. Az alkalomra készített háttéranyagot az alábbiakban olvashatják.
>>

Végéhez érkezik a Túzok LIFE program
A több éves munka után, most egy sajtóeseménnyel zárják a Túzok LIFE programot a résztvevő munkatársak. Az esemény tervét itt szeretnénk bemutatni, a későbbiekben még írunk az eseményről.
>>

Nyár a túzoklakta területen – július (Lóránt Miklós beszámolója)
Ebben az időszakban jellemzően kisfiókás korú, illetve nagyobb fiókákkal mozognak a tojók. Még mindig veszélyesek a mezőgazdasági munkák, mert sok fióka lelapul a veszély közeledtével, míg a tojó elmenekül.
>>Hírek

Megkerültek az első túzokfészkek!
2008.04.23.

Április 22.-én a Bihari-síkon megkerültek az első túzokfészkek.

A délutáni órákban, Sárrétudvari és Furta határában a tojókat fészekaljukról gabona-vegyszerezés okozta zavarás riasztotta fel. A két fészket az MME és a HNPI szakemberei rövid időn belül helyszínelték.
Az elmúlt évekre visszatekintve ilyen korai időpontban még nem került elő túzokfészek, hiszen dátum szerint még csak a dürgési időszak derekán járna az időkerék. Ebben az évben viszont korán tavaszodott, a vegetáció előrehaladt, és ez a madarak szaporodási ciklusában is érezteti a hatását. Másfelől a csapadékos tavaszi időjárás előrehozta a gabonafélék vegyszerezésének a dátumát is. A következő napokban, az ország túzoklakta területein, ezen két tényező együttállása miatt további fészkek előkerülésére lehet számítani.

Motkó Béla bihari munkatárs, MME - LIFE Túzokvédelmi Program
2008. április 23.