Utolsó frissítés: 2008.10.02.
Lezárult a Túzok LIFE program
2008. szeptember 26-án tartották meg a Kiskunsági Nemzeti parkban a Túzok LIFEprogram záró sajtóeseményét. Az alkalomra készített háttéranyagot az alábbiakban olvashatják.
>>

Végéhez érkezik a Túzok LIFE program
A több éves munka után, most egy sajtóeseménnyel zárják a Túzok LIFE programot a résztvevõ munkatársak. Az esemény tervét itt szeretnénk bemutatni, a késõbbiekben még írunk az eseményrõl.
>>

Nyár a túzoklakta területen – július (Lóránt Miklós beszámolója)
Ebben az idõszakban jellemzõen kisfiókás korú, illetve nagyobb fiókákkal mozognak a tojók. Még mindig veszélyesek a mezõgazdasági munkák, mert sok fióka lelapul a veszély közeledtével, míg a tojó elmenekül.
>>Hírek

1500 hektár túzokvédelmi terület
2006.11.09.

A nyár végére csaknem 1500 hektárra bõvült a túzokvédelmi terület Magyarországon. A LIFE Túzokvédelmi Program keretében megvásárolt földterületeken a faj ökológiai igényeinek megfelelõ területkezelés zajlik, melyet a területi túzokvédelmi szakemberek irányítanak.

A természetvédelem szolgálatába állított földeken visszagyepesítés, lucernával való betelepítés, kései kaszálás vagy legeltetés, illetve repcetelepítés zajlik. Az Európai Unió LIFE Nature programja keretében a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium támogatásával megvalósuló projektben további 500 hektár megvásárlását tervezik a faj legfontosabb dürgõ- fészkelõ és telelõterületein.