Utolsó frissítés: 2008.10.02.
Lezárult a Túzok LIFE program
2008. szeptember 26-án tartották meg a Kiskunsági Nemzeti parkban a Túzok LIFEprogram záró sajtóeseményét. Az alkalomra készített háttéranyagot az alábbiakban olvashatják.
>>

Végéhez érkezik a Túzok LIFE program
A több éves munka után, most egy sajtóeseménnyel zárják a Túzok LIFE programot a résztvevõ munkatársak. Az esemény tervét itt szeretnénk bemutatni, a késõbbiekben még írunk az eseményrõl.
>>

Nyár a túzoklakta területen – július (Lóránt Miklós beszámolója)
Ebben az idõszakban jellemzõen kisfiókás korú, illetve nagyobb fiókákkal mozognak a tojók. Még mindig veszélyesek a mezõgazdasági munkák, mert sok fióka lelapul a veszély közeledtével, míg a tojó elmenekül.
>>Hírek

Az elektromos vezetékektõl védik a túzokokat
2006.12.08.

A túzokok elektromos légvezetékekkel való ütközését kívánják megakadályozni azzal a speciális eszközzel, amelyet a Hortobágyon szereltet fel az E.ON Tiszántúli Áramszolgáltató Zrt. A hazánkban egyedülálló kezdeményezést tegnap mutatták be egy Karcag melletti repcésben.


Magyarországon egyedülálló módon kapcsolódott be az E.ON Tiszántúli Áramszolgáltató Zrt. a túzokvédelembe. Az áramszolgáltató a svéd Hammarprodukter eszközeit helyezi fel a villamosvezetékekre a Hortobágyi Nemzeti Park túzokok számára legveszélyeztetettebb területén. Az eszköz a madarak számára könnyen észlelhetõvé teszi a vezetékeket. A hazai nemzeti parkok és a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület évtizedek óta küzdenek a túzokpopuláció fenntartásáért, illetve gyarapításáért, ebbe a munkába kapcsolódik be az E.ON.

Kapcsolódó link: www.greenfo.hu/hirek/hirek_item.php?hir=14709