Utolsó frissítés: 2008.10.02.
Lezárult a Túzok LIFE program
2008. szeptember 26-án tartották meg a Kiskunsági Nemzeti parkban a Túzok LIFEprogram záró sajtóeseményét. Az alkalomra készített háttéranyagot az alábbiakban olvashatják.
>>

Végéhez érkezik a Túzok LIFE program
A több éves munka után, most egy sajtóeseménnyel zárják a Túzok LIFE programot a résztvevõ munkatársak. Az esemény tervét itt szeretnénk bemutatni, a késõbbiekben még írunk az eseményrõl.
>>

Nyár a túzoklakta területen – július (Lóránt Miklós beszámolója)
Ebben az idõszakban jellemzõen kisfiókás korú, illetve nagyobb fiókákkal mozognak a tojók. Még mindig veszélyesek a mezõgazdasági munkák, mert sok fióka lelapul a veszély közeledtével, míg a tojó elmenekül.
>>Hírek

Telelõ helyek - repce mezõk
2007.09.26.

A Túzokok az õszi idõben már egyre nagyobb csapatokat alkotva keresik a telelésre megfelelõ terepet. A tradícionális telelõ helyeken olyan területeket keresnek, ahol nõ a repce, s ahol majd a telet tölthetik, hiszen ez a legfõbb táplálékuk.

A szakemberek a következõ hetekben a madarak helyváltoztatásait követik figyelemmel és feltérképezik az esetleges téli telelõhelyeket, hogy szükség esetén a havat majd eltakaríthassák a repcemezõkrõl.