Utolsó frissítés: 2008.10.02.
Lezárult a Túzok LIFE program
2008. szeptember 26-án tartották meg a Kiskunsági Nemzeti parkban a Túzok LIFEprogram záró sajtóeseményét. Az alkalomra készített háttéranyagot az alábbiakban olvashatják.
>>

Végéhez érkezik a Túzok LIFE program
A több éves munka után, most egy sajtóeseménnyel zárják a Túzok LIFE programot a résztvevõ munkatársak. Az esemény tervét itt szeretnénk bemutatni, a késõbbiekben még írunk az eseményrõl.
>>

Nyár a túzoklakta területen – július (Lóránt Miklós beszámolója)
Ebben az idõszakban jellemzõen kisfiókás korú, illetve nagyobb fiókákkal mozognak a tojók. Még mindig veszélyesek a mezõgazdasági munkák, mert sok fióka lelapul a veszély közeledtével, míg a tojó elmenekül.
>>Hírek

Havazott a túzok területen
2008.01.10.

A fotókon a LIFE forrásból vett hómaró dolgozik.

Január elsõ hetében a nagy mennyiségû hó miatt területtisztításra volt szolt szükség a Kiskunságban.

Érdekesség, hogy ezen a déli területen 15-25 cm hó esett, míg tõle keletre és nyugatra nem volt komoly havazás.

Összesen 7 területen egy-egy túzokos régióban 2-3 különbözõ repcetáblán takarítottuk le a havat elérhetõvé téve a leveleket a madarak számára, erre azért van szükség, hogy legyen alternatív táplálkozó helyük ha valami megzavarná õket.
A kritikus idõszak megközelítõen 1 hétig tartott, az olvadás megoldotta a problémát és szerencsére nem mozdultak el a madarak.
A melegebb napok beköszöntével a madarak már a dürgõhelyeket látogatják, gyakori a kakasok közti verekedés, érezhetõen közelít a tavasz, reméljük komolyabb hóakadály nem lesz már az idei télen.

(Információ: Lóránt Miklós)